Veteraner Over Isen

Veteranene

Vi er en variert gjeng bestående av kvinner og menn med erfaringer fra misjoner i blant annet Libanon, Kosovo og Afghanistan.

Terje S.

53, Asker
Tjenestegjort: Libanon og Afghanistan

Terje liker å være i farta, både på jobb og i fridtiden. Han kjører MC, løper, sykler og går på ski. Når han tar seg sammen og vil være kontemplativ, padler han kajakk eller drar på pilegrimsvandring. Terje trives i naturen, både i hverdagen og når han vil tøye grenser. Han har de siste 8 årene jobbet som fengselsprest. Han er gift og har to store barn.

Miriam W.

30, Oslo
Tjenestegjort: Afghanistan

Miriam er veldig glad i frisk luft og liker å drasse på tunge ting— blant annet pulkløp og ultraløp. Hun har krysset Hardangervidda flere ganger alene både med ski og til fots. Hun er fortsatt i daglig tjeneste og jobber som kaptein i Hæren.

@miriampir

Christian H.

37, Sandefjord
Tjenestegjort: Afghanistan

Christian er initiativtakeren til Veteraner over isen. Han er glad i å være ute i friluft med eller uten telt, fluefiske og trene sykkel og løping. Han har to gutter på 5 år som han prøver å oppdra til å like friluft og natur, man må tidlig krøkes om god krok skal bli.

Thomas

37, Tønsberg
Tjenestegjort: Afghanistan

Thomas en klovn fra Tønsberg, oppvokst på gård, 20 åra ble brukt til backpacking og intops, nå er det små barn og studier som har fokus, men så fort muligheten byr seg, er det bare å komme seg til skogs eller fjells, med storsekk og fiskestang, jo mindre man har med jo større er frihetsfølelsen.

Robert

32, Ålesund
Tjenestegjort: Afghanistan

Robert trives med fiskestang i fjellet eller på jakt i skogene på vestlandet, og hyttetur med familien. Benytter gjerne noen timer i «furtebua» si med mer eller mindre nyttige prosjekter. Syntes generelt døgnet er for kort til å gjøre alt han har lyst til. Notorisk B-menneske

Arne-Henrik S.

57, Brumunddal
Tjenestegjort: Libanon

Arne-Henrik trives godt når han finner en god balanse i livet med familie, venner, jobbing, opplevelser og trening. Balsam for sinn og kropp er roen ute i naturen, gjerne med ski, sykkel, fiskestang eller rett og slett med gode tursko og ryggsekk.

Frøydis

29, Setermoen
Tjenestegjort: Afghanistan

Frøydis har alltid en tur, et løp eller reise i sikte, og motiveres av fysisk krevende utfordringer. Bosatt på Setermoen, hvor det er mange muligheter for friluftsaktiviteter. I boden står randoski, pulk, kajakk, stisykkel, landeveissykkel og kite klar til bruk. Hun har ti års erfaring fra Sjøforsvaret, men jobber i dag i familiebedrift i bilbransjen.

Bård Helge S.

33, Snåsa
Tjenestegjort: Afghanistan

Jobber som til daglig som guide og ekspedisjonsleder for Ousland Polar Explorers på Grønland og Svalbard, og for Arctic Adventures på Svalbard. Har misjoner fra Afghanistan i 2013 i ANA Engineer School Mentor Team.